2016. feb 15.

6 egészséges nasi a főétkezések között, nem csak gyerekeknek

írta: Skerlecz Petra
6 egészséges nasi a főétkezések között, nem csak gyerekeknek

Sziasztok!

Mindenki számára ismerős lehet, mikor egy hosszú nap után végre hazaérünk, az egész napos tennivalók miatt egy kicsit fáradtak is vagyunk, emellett még a hasunk is korog, az ebéd vagy vacsora elkészítéséhez pedig még csak most látunk hozzá. A helyzetet tovább ronthatja, ha a gyermekek szintén nagyon éhesek és ezt különböző módszerekkel tudtunkra is adják, esetleg nassolásba kezdenek.

A helyzet megoldására hat egyszerű tippet szeretnék Veletek megosztani, amik segítségével az ebédre vagy vacsorára várás időszaka kellemesebbé tehető.

Ha a család nagyon éhes és tényleg úgy érzik, hogy majd kilyukad a hasuk néhány egészséges nasival könnyíthetünk a problémán. Ilyen lehet például néhány szelet sajt felkockázva, olíva bogyó vagy egy kevés dió, mandula, kesudió, mogyoró keveréke.

cheese_plate_large_1.jpg

(kép forrása: Internet)

A gyümölcsök közül az alma, körte, szilva és édeskésebb ízű társaik szintén segítségünkre lehetnek, ezeket kevés fahéjjal szórjuk meg, a barnulás elkerülése érdekében pedig citrom vagy narancslevet csepegtethetünk rájuk.

Az utóbbi időben a mogyoróvaj egyre inkább népszerűségnek örvend hazánkban is, ez a finomság néhány szelet banánnal az igazi, a banán édes íze a mogyoróvaj pedig zsírtartalma miatt csillapítja az éhséget.

banan_and_mogyivaj.jpg

(kép forrása: Internet)

Az aszalt vagy szárított gyümölcsök szintén ideiglenes megoldást jelenthetnek, fontos, hogy olyat válassz ami hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

A gyümölcsök és zöldségek mellett jó alternatíva lehet az is, ha a korábbról megmaradt, házi tortillát, sós rágcsálnivalókat mártogatósokkal kínálod, ezeknél azonban a mennyiségre mindenképpen érdemes odafigyelni.

Szintén isteni ebéd vagy vacsora váró falatka, ha a kedvenc zöldségeidet például sárgarépát, zellerszárat, petrezselymet csíkokra vágsz és különböző mártogatósokkal kínálod őket. A legegyszerűbb, ha jól körülnézel a hűtőben, biztosan találsz joghurtot amit fűszerekkel, fokhagymával ízesíthetsz, a körözöttet, zöldségkrémeket, az avokádókrém vagy humusz szintén jó alternatívát szolgáltat.

martogatosok.jpg

(kép forrása: Internet)

Szólj hozzá

táplálkozás egészség gyermekek táplákozás nassolnivalók tudatostáplálkozás gyermektáplálkozás tudatosválasztás a táplálkozásról