Kreatív vacsorák egy hétre, 4500 forintból 2. nap
Sziasztok!
A mai nap a padlizsáné a főszerep, két elkészítési lehetőséget is szeretnénk javasolni Nektek, az egyik egy rendkívül egyszerű, serpenyőben készülő étel a másik pedig egy ricottás rakott padlizsán, a hozzávalók és az elkészítés a következő.
- 1 padlizsán
- Kevés olaj
- 1 pohár hajdina, átmosva
- Víz
- Bazsalikom, ízlés szerint
- Néhány gerezd fokhagyma
- Só
A padlizsánt vékonyra szeleteljük, majd sózzuk és 10 percig pihentetjük, ezután egy enyhén olajos serpenyőben jól átsütjük. A hajdinát egy kevés olajon enyhén megpirítjuk, majd másfélszeres vízzel felöntjük, sózzuk, kevés bazsalikomot és fokhagymát adunk hozzá. Az elkészült padlizsánt és hajdinát a félretett ricotta mártogatóssal fogyasztjuk.
(kép forrása: Internet)
Ha inkább rakott változatban szeretnétek elkészíteni az ételt, akkor a tegnap eltett ricottát keverjétek össze a megfőtt hajdinával, a padlizsánok közepét egy kicsit kapargassátok ki, majd olíva olajjal enyhén kenjétek meg. Ezután kevés sóval szórjátok és már mehet is bele a töltelék. Előmelegített sütőben nagyjából 30-40 perc alatt készre sül.