2016. feb 03.

Kreatív vacsorák egy hétre, 4500 forintból 2. nap

írta: Skerlecz Petra
Kreatív vacsorák egy hétre, 4500 forintból 2. nap

Sziasztok!

A mai nap  a padlizsáné a főszerep, két elkészítési lehetőséget is szeretnénk javasolni Nektek, az egyik egy rendkívül egyszerű, serpenyőben készülő étel a másik pedig egy ricottás rakott padlizsán, a hozzávalók és az elkészítés a következő.

  • 1 padlizsán
  • Kevés olaj
  • 1 pohár hajdina, átmosva
  • Víz
  • Bazsalikom, ízlés szerint
  • Néhány gerezd fokhagyma

 

A padlizsánt vékonyra szeleteljük, majd sózzuk és 10 percig pihentetjük, ezután egy enyhén olajos serpenyőben jól átsütjük. A hajdinát egy kevés olajon enyhén megpirítjuk, majd másfélszeres vízzel felöntjük, sózzuk, kevés bazsalikomot és fokhagymát adunk hozzá. Az elkészült padlizsánt és hajdinát a félretett ricotta mártogatóssal fogyasztjuk. 

padlizsan.jpg(kép forrása: Internet)

Ha inkább rakott változatban szeretnétek elkészíteni az ételt, akkor a tegnap eltett ricottát keverjétek össze a megfőtt hajdinával, a padlizsánok közepét egy kicsit kapargassátok ki, majd olíva olajjal enyhén kenjétek meg. Ezután kevés sóval szórjátok és már mehet is bele a töltelék. Előmelegített sütőben nagyjából 30-40 perc alatt készre sül. 

Szólj hozzá

táplálkozás egészség padlizsán gyermekek táplákozás gyermektáplálkozás receptek kicsiknek és nagyoknak készítsd otthon a táplálkozásról