2016. már 05.

Túrós-kókuszos kuglóf teljes kiőrlésű rozslisztből

írta: Skerlecz Petra
Túrós-kókuszos kuglóf teljes kiőrlésű rozslisztből

Sziasztok!

Imádom a kuglófot, a teljesen natúr ízvilágtól kezdve a csokoládéson át a mazsolásig, de kedvencem mindig is a túrós változat volt. Finomlisztből más sokszor elkészítettem ezt a finomságot, most viszont sok-sok túró lapult a hűtőben és szerettem volna egy kicsit kísérletezgetni, így megszületett a túrós-kókuszos kuglóf rozslisztből, banánnal, a recept pedig a következő:

1 közepes méretű kuglóf elkészítéséhez a következő alapanyagokra lesz szükségetek:

  • 450 gramm túró
  • 1 tojás
  • 1 nagyobb banán (ez lehet kettő is, de akkor túróból elég egy kicsit kevesebb is)
  • 1 dl növényi tej/tehéntej
  • 2-3 evőkanál zabpehely
  • 80 gramm teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 50 gramm kókuszreszelék
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál méz
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 40-50 gramm kókuszzsír/vaj
  • Ízlés szerint vanília

A túrót, a banánt, a tojást és a zsiradékot összekeverjük, villával pépesre törjük. Ezután a többi hozzávalót is a tésztához adjuk, egy kuglóf formát kivajazunk, majd megszórjuk egy kevés liszttel. A masszát beletöltjük a formába és előmelegített (180 fokos) sütőben 40-45 percig sütjük, néha azért érdemes ellenőrizni. Amikor a kuglóf megsült hűlni hagyjuk, majd egy tányért a kuglóf forma aljára fogunk és feje tetejére fordítjuk, így magától kijön belőle. 

A süteményt ezután ízlés szerint magában, lekvárral, mogyoróvajjal vagy esetleg citromos ricottával fogyasztjuk. 

12769484_1279241152092875_351121528_n.jpg

Szólj hozzá

receptek gyermekek gyermektáplálkozás receptek kicsiknek és nagyoknak készítsd otthon a táplálkozásról hagyományos ételek másképp